The Witcher 3: The Game Hunt


Sajnálatos információt kell ismét bejelentenem, de most nem a Doom rajongóknak, hanem a Witcher kedvelőknek. Ugyanis a The Witcher 3: Wild Hunt című játék legalább 3-4 hónappal később fog debütálni, mint azt ahogy a készítők elsőre bejelentették.Ez azt jelenti, hogy az eredetileg tervezett 2014 évvégi megjelenést eltolták 2015 Február környékére. Így aki karácsonyi ajándéknak gondolta saját magának vagy ismerősének, annak még nem késő új ajándék után kutatnia a játékpiacon.


A megjelenés elhalasztásának indokát eredeti szöveggel fellelhetitek a The Witcher honlapján, amit igyekeztem szöveg hűen lefordítani. (Az esetleges hibákért előre is bocsánat.)

"Újból megvizsgáltuk, amit eddig csináltunk és úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk a megjelenés idejét. A döntésünk bonyolult, alaposan megfontolt, de végső soron tiszta és nyilvánvaló lett. Megjelentethettük volna a játékot az év végére tervezett  időpontban. Mégis egy pár hónapra abbahagytuk a munkát, a minőségért ami kárpótol majd mindenkit, ugyanis a játékosok elvárnak egy minőséget, amit szeretnénk kielégíteni. Ezért elhalasztjuk a The Witcher: Wild Hunt megjelenését 2015 Februárjáig.


Kedves Játékosok mi tudjuk, hogy sokan vagytok, akik szeretnétek a lehető leghamarabb játszani a The Witcherrel. Sajnáljuk, hogy tovább kell várni, mint ahogy azt ti vagy mi eleinte elképzeltük. Ugyanakkor hisszük, hogy a játék bizonyítani fogja, hogy megérte várakozni azért, hogy találkozzanak az elvárásaink. Hisszük, hogy a The Witcher: Wild Hunt egy rendkívüli RPG lesz, egyike a legjobbaknak, ami csodálatos szórakozást nyújt majd órákon keresztül."

Ebből az üzenetből látható, hogy a játék nem azon oknál fogva került parkoló pályára, mert a programnak "lelket" kell adni, hanem elvárási hibák miatt. Örvendetesnek tarom, hogy egy játékfejlesztő képes saját termékét negatív bírálattal illetni. Próbálják csinosítani, hogy megfeleljen az általuk kiszemelt célcsoportnak és ezért nem is kell olyan sokat várni, mint a Doom (6-7 év) vagy a Diablo 3 esetleg Starcraft 2 esetében. Ugyanis csak 3-4 hónapról van szó és nem évekről.
Ennyit igazán nem sok feláldozni azért, hogy egy sokkal jobb megjelenésű játék kerüljön a kezünk közé.
Legalábbis és ezt így vélem.

Az igazat megvallva részemről a megjelenés több is lehetne, mert annyira nem fogott meg a második rész. Sajnos nagyon egysíkú volt a játékmenet és a harcokon is maximum agyvérzést kaptam nem pedig extázist és győzelmi mámort, mint ahogy elsőre gondoltam. Jó lehet az elvárásaim is nagyok voltak, de még minimum szinten se ütötte a mércémet.
Bár történetileg jó volt, de sajna az egyhangúságot nem tudta feledtetni a sztori, így a második pálya eleje- közepe tájékán abba is hagytam a játékot.

Viszont a harmadik rész javára legyen írva, hogy ez már nem csak egy "kissebb" szakaszt tölt be a pályából, hanem ez egy teljesen Open World játék lesz. A játékos szabadon sétálhat, lovagolhat, csónakázhat a mappon mindenféle komolyabb megkötések nélkül.
Elméletileg a harcrendszeren is finomítottak egy kicsit ugyan úgy, mint ahogy a megjelenésen is. Remélem ez sokban javít a játék élvezhetőségén. Igaz azt ígérték, hogy körülbelül 100 órányi lesz a játékidő, mert olyan sok a fő és mellékküldetések szála, de ebbe vajon belevették, hogy esetleg a térkép egyik végéből a másikba kell utazgatni?
Ugyancsak ígéret, hogy a pálya nagysága klasszisokkal felülmúlja majd a Skyrimben látható mapp méreteit, tehát lesz mit beutazni.

A kinézetért a fejlesztők által készített REDengine 3 a felelős, ami remélhetőleg teljes mértékig beváltja a hozzá fűzött reményeket és képes lesz lenyűgözni a megvárakoztatott játékosokat.

Röviden összefoglalva azt kell, hogy mondjam én örömmel vettem, hogy a fejlesztők inkább beleölnek egy kis plusz időt a kinézetbe, mintsem a karácsonyi profit reményében kivágják a piacra vackabb kinézettel, mint amit egy kis idő ráfordításával elérhetnek. Igaz most szembe kell, hogy nézzenek a negatív kritikákkal, de én úgy érzem, hogy a CD Project helyesen cselekedett, mikor ezt a döntést meghozta, csak érje is meg, mert különben a Witcher 3 nem csak a történet végét jelentheti.

Búcsúzóul és kedvcsinálónak itt van két Trailer is a The Witcher 3: Wild Hunt-ból

Nézzétek élvezettel; legyetek kitartóak és türelmesek a megjelenésig.







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók